wilg

Belangrijke informatie inzake overlijdensmeldingen


Met betrekking tot overlijdensmeldingen bij onze Vereniging leek het ons verstandig de volgende punten voor de zekerheid nog eens op een rijtje te zetten:

 1. In het geval dat een joods iemand overlijdt gaarne direct het JBW inlichten. Hoe eerder bij ons de melding wordt gedaan, hoe beter de serviceverlening. Het is wel eens voorgekomen dat wij pas de volgende ochtend of zelfs volgende middag zijn ingelicht. Er zijn bij een overlijdensgeval namelijk veel processen gaande, vooral achter de schermen, en het maakt enorm veel verschil wanneer wij bijtijds verwittigd worden.

 2. Het telefoonnummer van het JBW luidt: 020 646 2545. Wij verzoeken stellig enkel en alleen van dit nummer gebruik te maken en niet van enig ander vast of mobiel nummer.

 3. De melding kan 24 uur per dag/ 6 dagen per week worden gedaan. Tussen 07:30 uur en 22:45 uur wordt u direct door iemand te woord gestaan, of u wordt verzocht de overlijdensmelding in te spreken op het antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Spreekt u in ná 22:45 uur, dan wordt u uiterlijk de volgende ochtend ná 07:30 uur teruggebeld.

 4. Op Sjabbat (vrijdagavond en zaterdag) zijn wij niet bereikbaar. Na uitgaande Sjabbat,op zaterdagavond dus, weer wel. De sjabbattijden verschillen per week. Op onze website kunt u de actuele tijden waarop JBW niet bereikbaar is terugvinden . Op de Joodse Feestdagen geldt hetzelfde.

 5. Mocht u bij contact opnemen, bijvoorbeeld na kantooruren, niet direct iemand aan de telefoon krijgen, dan is het is het mogelijk, nadat u heeft ingesproken, de gegevens ook per email te versturen. Ons email adres luidt: jbw@hetjbw.nl In de email kunt u dan de volgende informatie verwerken:

  1. Gegevens overledene:
   1. volledige naam, geboortedatum, overlijdensdatum.
   2. Zijn de dokterspapieren getekend, inclusief de vergunning van bespoediging tot begraven? U kunt hier een blanco exemplaar downloaden
  2. Gegevens contactpersoon:
   1. Naam, telefoonnummer en relatie (zoon, dochter etc.)

  Let wel voor alle duidelijkheid: een email alléén is niet voldoende. U wordt dus verzocht eerst telefonisch contact te zoeken.

  Wij danken u hartelijk voor de medewerking. Wij hopen dat u tot 120 geen gebruik hoeft te maken van onze dienstverlening.